22 Ağustos 2011 Pazartesi

FIRINDA GÜVEÇ


bu hafta iftar davetimizde  güveç vardı.işte güvecimizin tarifi çok lezzetliydi umarım sizlerde deneyip beğenirsiniz.Güvecin özelliği bütün malzemelerin çiğden konması çok kısık ateşte yavaş yavaş pişmesi ve bence sonunda mutlaka fırınlanması...






MALZEMELER:- 1 kg. kırmızı et,(biz koyun eti tercih ediyotuz lokum gibi pişiyor)
-3 adet patlıcan
- 1 tane büyük patates,

- 300 gr yeşil fasulye
- 4 tane büyük domates,
- 2 tane dolmalık biber,
- 2 tane sivri biber,
- 1 tane soğan,
- 2 yemek kaşığı tereyağ,
- 2 çay bardağı su,

-7-8 diş sarımsak
- tuz, kararbiber,2 yemek kaşığı salça

Etleri küp küp doğrayın. Soğanları küçük küçük doğrayıp tereyağında  etlerle kavurmaya bırakın .biraz kuyruk tercihen doğranabilir.etler kavrulana dek kısık ateşte bırakın.tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanları,fasulyeleri  patatesleri ve iri iri doğranmış dolmalık biberleri koyun.üzerine de 4 tane kabuğu soyulmuş domatesleri küp küp doğrayıp ekleyin. 7,8 diş sarımsak 2 yemek kaşığı salçayı suda eritip üzerine dökelim tuzunuda atıp  kapağını kapatalım sebzeler tam pişmeden ocaktan alıp fırına verelim 200 derecede 1 saat kadar fırınlayalım.(bütün malzemeler çiğden konmalıdır.kendi suyunu bırakarak pişmesi lezzetini kazandırıyor) afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder