17 Ağustos 2012 Cuma

Gazete tatlisi

Malzemeler:yarim limon suyu veya 1cay kadigi sirke
-1cay bardagi siviyag
-1cay bardagi sut
-1cay bardagi yogurt
-1yumurta sarisi
-1kabartma tozu
-1cay bardagi su
Serbeti:3 su  bardagi su
3su bardagi seker
4-5damla limon

Yapilisi:yumusak bir hamur yogurulur.1saat kadar dinlendirilir.(yumurta buyuklugunde yumaklar alinir).hamurlari nisastayla asagida gosterildigi gibi aciyoruz.cevizleri 1yemek kasigi kadar koyoruz.hamuru ince olarak acip oklavada sıkıstırip gazetenin uzerinde tirtiklari bozulmadan aciyoruz.bu zor bir islem ugrastirici ama sonunda degicek.uzerine katiyag tereyag siviyag karistirip isitip her hamuru islatacak kadar yagliyoruz..180 derecede ustu kizarana dek firinliyoruz.serbet ilik tatli soguk Olarak serbetini veriyoruz.afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder