6 Aralık 2012 Perşembe

HURMA TATLISI (KALBURA BASTI)



hurma tatlısı : yarım paket margarin,yarım çay bardagı sıvıyag,1 yemek kasıgı su,1 yumurta,yarım paket kabartma tozu aldıgı  kadar un
serbeti için : 2 su bardagı seker , 2 su bardagı su ,limon tuzu
iç malz : ceviz

butun malzemeler karıstırılıp cok sert olmayan bir hamur elde edilir.hamuru biraz dinlendirmeye bırakıp şerbet malzemelerini bi tencereye alıp kaynatıp soğumaya bırakıyoruz. dinlenmiş olan hamurumuzdan  ceviz buyuklugunde yumaklar alıp her bir yumagı uzun parmak seklıne getirip rende uzerınde hafıfce yuvarlayıp orta 3 parmakla ortasına bastırıp rendedeki seklin cıkması saglanır bastırılan yerdeki bosluklarada cevız konulup tepsiye ters bi şekilde dizilip 180 dereceklik fırına verip pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder