17 Ağustos 2011 Çarşamba

OKLAVA TATLISI


<><><><><>

*** OKLAVA TATLISI

Hazır baklavalık yufkadan yaptığım burma baklavalarım bayramdan kalma. Çok pratik ve lezzetide güzel. İlk defa yaptım ve çok beğenildi. Özellikle kalabalık misafirler için süper bir tarif sizlere. Hem malzemeleri az, hemde yapımı çok kolay. Çokta kısa bir zamanda hazırlanıyor. Bir paketten bir büyük fırın tepsisi baklava çıkıyor.Ben büzgü şeklinde yaptım ama siz dilediğiniz şekilde yapabilirsiniz. Kesinlikle büyük kolaylık biz hanımlar için. Mutlaka deneyin derim ben. 
*** OKLAVA TATLISI ( HAZIR YUFKADAN MALZEMELER: 1 paket hazır baklavalık yufka Ceviz içi 250 gr. margarin 100 gr. tereyağ ŞERBET İÇİN: 5 su bardağı şeker 4,5 su bardağı su 2 yemek kaşığı limon suyu
 Hazır baklavalık yufkayı paketinden çıkarıp, temiz bi yere serelim.erittiğimiz yağdan 2 kaşık dökün.üzerine bir kat daha yufkadan koyun.Yufkanın kenarına ceviz içini döşeyin. Üzerine ince bir oklava koyup, biraz bol ve rulo şeklinde sarın. Yufkanın her iki kenarından elinizle ortaya doğru büzdürün  Oklavayı yufkadan sıyırın ve tepsiye alın. Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Hazırlanan baklavaları yarım saat kadar kurumaya bırakın. Bu sırada margarin ve tereyağı tavaya alıp, eritin. Baklavanın üzerine yağı, her tarafına gelecek şekilde gezdirin. 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Şerbet için;şeker ve suyu tencereye alıp,kaynamaya bırakın. Şerbeti 10 dakika kadar orta ateşte kaynatın. İçine limon suyunu ilave edin ve bir beş dakika daha kaynatın. İlk sıcaklığı çıkan şerbeti soğumuş olan baklavanın her yerine gelecek şekilde dökün.Tatlı hafif ılık şerbet soğuk olsun. 1 saat dinlendirdiğiniz baklavanızı servis edip,afiyetle yiyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder