31 Temmuz 2012 Salı

ıspanaklı gözleme


evdede yapabiceğiniz çok kolay bi gözlem bu.yeni evliler yada yeni deneyecekler lütfen gözünüz korkmasın kimse annesinin karnında öğrenmedi.hadi sizde deneyin...


malzemeler.

3 bardak su
tuz
aldığı kadar un


hazırlanışı:
hamurumuzu güzelce yoğuruyoruz.limon büyüklüğünde yumaklar alıyoruz.üzerini sera strecle kapatıp dinlendiriyoruz.diğer tarafta ıspanakları(yada pancar olabilir) temizleyip doğradıktan sonra yarım paket tereyağını eritip üzerine boşaltıyoruz.birazda kalın tuz atıp ıspanakları elimizle yoğurarak öldürüyoruz.(istege bağlı olarak kavurabiliriz sucuk pastırma  yada sadece peynir ekleyebiliriz.)
dinlenen hamurlarımızı yemek tabağı büyüklüğünde açıp malzemesin yarısına yerleştirip diğer yarısını üzerine kapatıyoruz.Önce hamurun kenarlarını yapıştırıyoruz. daha sonra üzerine hafif bastırıp iyice ısıtılmış teflon tavada iiki tarafını kızartıyoruz. daha sonra üzerine tereyağ sürüp servise hazırlıyoruz.AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder