16 Ağustos 2011 Salı

GERÇEK SU BÖREĞİ

sivasta eski yerli aileler su böreğini maltızda yaparmış.tepsiyle ateşin üstünde çevire çevire..neyse bizde ankastre fırınlarımızla idare edelim.

5 yumurta

yarım çaybardağı su

tuz

aldığı kadar un

ben son zamanlarda suyla sütü karıştırıp koyuyuorum (teyzem duymasın:))

iç malzemesi:

1/2 kg beyaz peynir (peyniriniz ne kadar güzelse o kadar lezzetli olucaktır)

1 demet maydonoz

tereyağ,katıyağ,sıvıyağ hepsinden karıştırın toplamı 250 gr kadar

yapılışı:

yumurta su süt tuz koyularak karıştırılır.Azar azar un ilave ederek yoğurun.hafif sert bir hamur olmalı.güzelce yoğurduktan sonra 10 dak. dinlendirin.bu arada maydozla peynirli içi hazırlayın.yağınızı eritin.suyunuzu deriin bir tencere koyun tuzunu atın kaynaması için.ve kettelda suyunuz hep hazır olmalı.hamurda yaklaşık 16 beze çıkarın.ne çok kalın nede çok ince olmadan bezelerinizi açın.bunları temiz bir örtü üzerine alın.hafif kuruması için.En alt sıraya kuru hamurdan bir tane serin.her hamur arasına erittiğiniz yağdan 2 kaşık kadar gezdirin 4 yufkada bir iç malzemenizi koyun (isterseniz tam yarıda sadece bir kerede koyabilirsiniz).hamurlarınızı bu şekilde bitirin.en üst hamuru haşlamayanda var ama ben haşlıyorum.Böreğinizi ya dilimleyin yada ortalarına bıçakla kesikler atın.içini çeke çeke pişmesi için.üstü nar gibi kızrana dek pişirin.afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder