5 Aralık 2012 Çarşamba

PATATESLİ HINGEL



Allahım şu görüntüye bakın.yemekten en zevk aldığım yemek diyebilirim.Bu görüntğler songülün mutfagından.bol tereyağlı nasılda yenir.Afiyet olsun

Malzemler: : 2 su bardagı su, tuz, un 
iç harç : 5-6 tane patates patates kucukse 7-8 tane tuz,pul biber
 
Çok sert olmayan hamur yoğurulup dinlendirilir.sonra yumaklar kalın olmayan ama incede değil  açılır.kare şeklinde hafif büyük (son zamanlarda ben cay bardağıyla kesmeye başladım patatesi bol oluyor içinde lezzetli oluyor tavsiye ederim deneyin:))kesilir.İç harç konulup üçgen şekilde kapatılır.Tuzlu suda hamurlar suyun üstüne çıkıncaya dek. pişirilir.sonra süzülür.kocaman bir tepsiye yada borcama dökülüp.tereyağı dökülüp afiyetle yenir.Ellerine sağlık cnm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder