24 Ağustos 2011 Çarşamba

güllaç tarifi

bugün ramazanın son 10günü dolayası ile ramazanın olmazsa olması geç kalmış güllacımızı yapalım derim.ne dersiniz?Daha önce hiç denemediyseniz inanılmaz pratik ve hızlı bir süt tatlısı.
size sadece şöyle tarif vermek istiyorum.Marketten aldığımız güllacın tamamını kullanmak zorunda değiliz.kuru yerde çook uzun zaman saklayabilceğimiz bir malzeme.borcamlarda hazırlayabilirsiniz.diktiörtgen borcamlara 6 yada 7 yaprak yapabilirsiniz.her bir güllaç yaprağına 1 bardak süt koyarak tencereye sütü koyalım.şeker isteğinize bağlı.hafif kaynamaya yakın altını kapatın isteğe göre bir vanilya (damla sakızı) koyabilirsiniz.yaprakları kırıp gelişigüzel borcama yerleştirin her yaprağa kepçeyle sütten ilave edin.yapraklarınız bitince soğuk serviz edin.üstünü süslemek size kalıyor.ceviz fıstık nar herşey olabilir hayal gücünüzü geniş tutun.afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder