19 Ağustos 2011 Cuma

İÇLİ KÖFTE


Malzemeleri: 1 corba kasesi kadar ince bulgur,
                        2/3 cay bardagi irmik,
                        1yumurta,
                        1 yemek kaşığı un                     
Ic malzemesi:300 gr kiyma,

                         4 adet kurusogan
                          250 gr katıyağ
                          karabiber,kırmızıbiber,kimyon,reyhan,biraz ceviz,yeteri kadar tuz
Yapilisi: Ilk önce yogurma kabina aldigimiz bulgurumuzu üzerine irmik 1 tatlı kaşığı kadar tuz ,biraz  soğuk  suyla islatalim (yumusamasi icin ) ve beklemeye alalim.Diger tarafta az miktarda siviyag koydumuz tenceremize  kiymamizi ilave edip biraz kavuralim kendi  suyunu cekinceye kadar.Daha sonra küp seklinde dogradigimiz soganlarımızı cevizi 250 gr yağda  kavurmaya devam edelim baharatlar bir kaşık salça ve tuzla tatlandirip kavurduğumuz etle karıştırıp bir miktar daha kavurup  sogumaya birakalim.içine bir tutam maydonoz doğrayalım.yağın donması için bekleyelim.
islanan harcimiza unu yumurtayı ekleyip  ilik su ilavesi yaparak yoguralim.hazirladigimiz harcimizdan yumurta büyüklügünde parcalar alip isaret parmagimizla cevire cevire açalım(ilk denemeler için olmayabilir elinizle incelterek çanak şekli veriniz).Icine sogumus olan kiyma harcimizdan (iyice karışkıralım donan yağ eşit dağılsın)birer yemek kasigi koyup(içi dolu olursa lezzetli olur) yine 1tas su yardımı ile elimeizi suya batıra batıra  avucumuzun içinde  cevire cevire kapatalim.
köfteleri hemen servis etmeyeceksek üzerine ıslak bir bez kapatarak buzdolabında muhafaza edebiliriz.(üzerilerinin çatlamaması için)Bu sekilde   hazirladigmiz köftelerimizi kaynayan tuzlu suda 8 dak kadar haşlayalım.haşlanan tencereye köfteleri üst üste(suda çatlamasın köfteler) bırakmadan .isteğe bağlı olarak üzerine tereyağ eritebilirsiniz. .Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder