2/3 cay bardagi irmik,
1yumurta,
1 yemek kaşığı un
Ic malzemesi:300 gr kiyma,
4 adet kurusogan
250 gr katıyağ
karabiber,kırmızıbiber,kimyon,reyhan,biraz ceviz,yeteri kadar tuz
Yapilisi: Ilk önce yogurma kabina aldigimiz bulgurumuzu üzerine irmik 1 tatlı kaşığı kadar tuz ,biraz soğuk suyla islatalim (yumusamasi icin ) ve beklemeye alalim.Diger tarafta az miktarda siviyag koydumuz tenceremize kiymamizi ilave edip biraz kavuralim kendi suyunu cekinceye kadar.Daha sonra küp seklinde dogradigimiz soganlarımızı cevizi 250 gr yağda kavurmaya devam edelim baharatlar bir kaşık salça ve tuzla tatlandirip kavurduğumuz etle karıştırıp bir miktar daha kavurup sogumaya birakalim.içine bir tutam maydonoz doğrayalım.yağın donması için bekleyelim.
islanan harcimiza unu yumurtayı ekleyip ilik su ilavesi yaparak yoguralim.hazirladigimiz harcimizdan yumurta büyüklügünde parcalar alip isaret parmagimizla cevire cevire açalım(ilk denemeler için olmayabilir elinizle incelterek çanak şekli veriniz).Icine sogumus olan kiyma harcimizdan (iyice karışkıralım donan yağ eşit dağılsın)birer yemek kasigi koyup(içi dolu olursa lezzetli olur) yine 1tas su yardımı ile elimeizi suya batıra batıra avucumuzun içinde cevire cevire kapatalim.köfteleri hemen servis etmeyeceksek üzerine ıslak bir bez kapatarak buzdolabında muhafaza edebiliriz.(üzerilerinin çatlamaması için)Bu sekilde hazirladigmiz köftelerimizi kaynayan tuzlu suda 8 dak kadar haşlayalım.haşlanan tencereye köfteleri üst üste(suda çatlamasın köfteler) bırakmadan .isteğe bağlı olarak üzerine tereyağ eritebilirsiniz. .Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder