27 Ekim 2014 Pazartesi

KIZARMIŞ EKMEK YATAĞINDA BONFİLE

Yarım ekmek yada 2 paket etimek
1 kilo patlıcan
Yarım kilo biber 
1 kilo bonfile yada kuş başı et
1 kilo domates yada 2 şişe konserve
Tuz,karabiber,kekik
Sarımsak 
Tereyağ
Kızartmak için yağ
 Fırın tepsisine ekmeklerimizi dilimleyip fırında kızartıyoruz.etimek kullanıcaksanız kızartmaya gerek yok diğer taraftan bonfileleri tavada biraz pişiriyoruz sonra patlıcanlarımızı alacalı soyup küp küp dogruyoruz biberleride uzunlamasına kesip kızartıp onları bi kenara alıyoruz. Domates konservesi yoksa domatesleri soyup küp küp dogruyoruz biraz tavada pişiriyoruz.şimdi ekmekli tepsimizi alıp üzerine biraz tereyağ eritip gezdiriyoruz sonra pişmiş bonfilelerimizi diziyoruz üzerine patlıcan ve biberleri ardından domates sosunu ve baharatlarını ekleyip fırına veriyoruz 1 saat pişiriyoruz bu süre fırın ayarlarına göre değişe bilir kontrol ederek pişirinip afiyet olsunnn 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder