1 Haziran 2014 Pazar

KÖMBE

1 su bardağı süt
1 su bardağı yogurt
1 su bardağı su
Yarım paket yaş maya yada 1 paket kuru maya
1 tatlı kasıgı tuz
Yarım tatlı kaşıgı şeker
Alabilği kadar un
 
İç malzemesi
250 gr kıyma
3 adet biber
2 domates
1 kuru soğan
Yarım çay bardağı sıvı yag
Tuz, karabiber,kırmızı biber

 Üzeri sürmek için yumurta sarısı
 
Hamur malzemeleri karıstırıp kenara dinlenmeye bırakıyoruz hamur dinlenirken iç malzemeyi hazırlıyalım
 Tavamızı ocaga alıp biraz yağ koyalım ardından kıymamızı koyup kıyma suyunu bırakıp çekene kadar kavuralım ardından dogranmış soganı ekliyelim biraz karıstırdıktan sonra küp küp dogranmıs biberleri koyalım onlarda güzelce kavrulduktan sonra soyulmus küp küp dogranmış domatesleri ekliyelim 4-5 dk pişirdikten sonra ocagın altını kapatıp sogumaya bırakalım.
Şimdi tepsimizi güzelce yaglıyalım hamuru 2 ye bölüp ilk bezeyi tepsiye alıp elimizle tepsi büyüklüğünde acalım (hamur dinlendiği için rahatlıkla elinizin altında açılıyor) ve iç harcımızı güzelce her tarafa gelecek şekilde yayalım.diğer bezemizide tezgahta tepsi büyüklüğünde acıp harcın üstünü kapatalım bıcakla kesip yumurta sarısını sürüp fırına veriyoruz afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder