14 Nisan 2014 Pazartesi

VELİBAH

Malzemeler
  • Malzemeler:
  • 4-5 su bardağı un
  • 1-2 su bardağı ılık su
  • 1 paket tek kullanımlık maya(dr oether)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • İç malzeme: 2-3 adet haşlanmış patates rendelenecek
  • 1-2 kaşık sıvı yağ, tuz, karabiber

Tarif
  • Un, su, tuz, şeker, maya ile çok katı olmayacak şekilde hamur yapılır.
  • Hamur mayalandıktan sonra, mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır,
  • bezeler biraz açılır, hamurun ortasına, patatesli harç top şeklinde koyulur.
  • Hamur kenarlarından toplanarak ortada birleştirilir,
  • elle bastırılıp oklava ile pasta tabağı büyüklüğünde açılır.
  • Saç veya tavada pişirilip, önlü arkalı tereyağı veya margarin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder