Malzemeler
- Malzemeler:
- 4-5 su bardağı un
- 1-2 su bardağı ılık su
- 1 paket tek kullanımlık maya(dr oether)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- İç malzeme: 2-3 adet haşlanmış patates rendelenecek
- 1-2 kaşık sıvı yağ, tuz, karabiber
Tarif
- Un, su, tuz, şeker, maya ile çok katı olmayacak şekilde hamur yapılır.
- Hamur mayalandıktan sonra, mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır,
- bezeler biraz açılır, hamurun ortasına, patatesli harç top şeklinde koyulur.
- Hamur kenarlarından toplanarak ortada birleştirilir,
- elle bastırılıp oklava ile pasta tabağı büyüklüğünde açılır.
- Saç veya tavada pişirilip, önlü arkalı tereyağı veya margarin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder