KIRMIZI BİBER SARMASI
Malzemeler
- 6 Adet (İri) Kırmızı Biber
- 6 Adet Yeşil Soğan
- 2 Çay Bardağı (Ezilmiş) Beyaz Peynir (Orta Yağlı)
- 7-8 Dal Maydanoz
- 1 Yemek Kaşığı (iri kırılmış) Ceviz
- Tuz - Karabiber
- Zeytinyağ
- Limon
Yapılışı
- Biberleri közleyin ve kabuklarını soyun, bir taraftan keserek açın ve içini temizleyin.
- Beyaz peynir, kıyılmış maydanoz, ceviz, tuz, karabiber ve çok az zeytinyağını karıştırın.
- Biberlerin geniş tarafına 1 yemek kaşığı kadar peynirli karışımdan koyun ve sigara böreği sarar gibi sarın.
- Taze soğanın yeşil kısımlarını kesin, (uzunluğu yaklaşık 20 cm. olsun) ve üzerine kaynar su dökün, 3-4 sn. suda bırakıp süzün. Bu işlem ile sarmalarınızı rahatlıkla fiyonk yapabileceksiniz.
- Sarma işlemi bitince üzerine az miktarda zeytinyağ ve limon suyu gezdirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder