14 Nisan 2014 Pazartesi

KIRMIZI BİBER SARMASI

Malzemeler
  • 6 Adet (İri) Kırmızı Biber
  • 6 Adet Yeşil Soğan
  • 2 Çay Bardağı (Ezilmiş) Beyaz Peynir (Orta Yağlı)
  • 7-8 Dal Maydanoz
  • 1 Yemek Kaşığı (iri kırılmış) Ceviz
  • Tuz - Karabiber
  • Zeytinyağ
  • Limon
Yapılışı
  • Biberleri közleyin ve kabuklarını soyun, bir taraftan keserek açın ve içini temizleyin.
  • Beyaz peynir, kıyılmış maydanoz, ceviz, tuz, karabiber ve çok az zeytinyağını karıştırın.
  • Biberlerin geniş tarafına 1 yemek kaşığı kadar peynirli karışımdan koyun ve sigara böreği sarar gibi sarın.
  • Taze soğanın yeşil kısımlarını kesin, (uzunluğu yaklaşık 20 cm. olsun) ve üzerine kaynar su dökün, 3-4 sn. suda bırakıp süzün. Bu işlem ile sarmalarınızı rahatlıkla fiyonk yapabileceksiniz.
  • Sarma işlemi bitince üzerine az miktarda zeytinyağ ve limon suyu gezdirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder