1 Nisan 2014 Salı

EVDE CHEESECAKE

Malzemeler:

Tabanı için
  •  1.5 paket Burçak Bisküvi
  • 2 yemek kaşığı tereyağ (60-70 gr)
Kreması için
  • 400 gr labne peyniri
  • 200 ml krema
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 2 çorba kaşığı un (tepeleme değil)
  • 1 yemek kaşığı limon(arzuya göre artırıp azaltabilirsiniz.)
  • 1 paket vanilya
Frambuaz Sosu:
  • 1 paket hazır meyve soslarını hazırlayabilirsiniz.

Yapılışı:

  • Tabanı için bisküvileri rondoda çekin
  • Tereyağını eritin ve bisküviler ile karıştırın.
  • kelepçeli kabınıza (yaklaşık 24-26 cm çapında) tabanına bastırarak yayın.
  • Toz şekeri yumurtayla iyice çırpın.kremayı ve labne peynirini(içinde suyu varsa iyice süzdürün.) unu,vanilyayı limonu  ekleyip bir çırpma teli ile karıştırın
    • Bisküvi tabanının üzerine döküp onceden ısıtılmış 170 - 180 derece fırında pişirin.
      • Kekin çatlamaması için, en son çok çırpmamak gerekiyor.
      • Kek parlaklığını kaybettiyse ve ortası sallanmıyorsa pişmiş demektir. Daha fazla pişirmeyin.(165 derece 35-40 dakika yetiyor.)
      • şimdi gelelim püf noktasına tepsinin içine 2 bardak su koyup.tel ızgarayı içine oturtup kek kalıbınızı onun üzerine koyarak o suyun buharıyla pişireceksiniz.
      • Oda sıcaklığına gelmiş olan kekin üzerine jöleli, frambuazlı karışımı ortadan başlayarak dökün.
      • Buzdolabında en az 4 saat dinlendirin.
,.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder