Tabanı için
- 1.5 paket Burçak Bisküvi
- 2 yemek kaşığı tereyağ (60-70 gr)
- 400 gr labne peyniri
- 200 ml krema
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yumurta
- 2 çorba kaşığı un (tepeleme değil)
- 1 yemek kaşığı limon(arzuya göre artırıp azaltabilirsiniz.)
- 1 paket vanilya
- 1 paket hazır meyve soslarını hazırlayabilirsiniz.
Yapılışı:
- Tabanı için bisküvileri rondoda çekin
- Tereyağını eritin ve bisküviler ile karıştırın.
- kelepçeli kabınıza (yaklaşık 24-26 cm çapında) tabanına bastırarak yayın.
- Toz şekeri yumurtayla iyice çırpın.kremayı ve labne peynirini(içinde suyu varsa iyice süzdürün.) unu,vanilyayı limonu ekleyip bir çırpma teli ile karıştırın
- Kekin çatlamaması için, en son çok çırpmamak gerekiyor.
- Kek parlaklığını kaybettiyse ve ortası sallanmıyorsa pişmiş demektir. Daha fazla pişirmeyin.(165 derece 35-40 dakika yetiyor.)
- şimdi gelelim püf noktasına tepsinin içine 2 bardak su koyup.tel ızgarayı içine oturtup kek kalıbınızı onun üzerine koyarak o suyun buharıyla pişireceksiniz.
- Oda sıcaklığına gelmiş olan kekin üzerine jöleli, frambuazlı karışımı ortadan başlayarak dökün.
- Buzdolabında en az 4 saat dinlendirin.
- Bisküvi tabanının üzerine döküp onceden ısıtılmış 170 - 180 derece fırında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder