10 Aralık 2012 Pazartesi

PATATESLİ POACA

MALZEMELER:
2 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvıyağ
yarım paket yas maya
1 tatlı kasıgı tuz
1 tatlı kasıgı seker
tereyag içine sürmek için
iç malzeme : 5-6 tane orta boy patates
tuz,
yaplısı: bütün malzemelr karıstırılıp biraz dinlendirilir.dinlenen hamurdan çok küçük olmayan yumaklar alınır her yumak pasta tabagı buyuklugu seklınde acılır üzerine biraz tereyag surulur ve patateslı içten her tarafına gelecek sekılde yayılır sonra yuvarlanıp gül sekli verilir hepsi tepsidede 20-25 dk mayalandırılır üzerine yumurta sarısı sürülüp 200 derecelik fırında kızarına kadar pişirilir afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder