2 Eylül 2011 Cuma

paçanga böreği

bayramda sarma tatlı sütlaç aşure yemekten sıkılan biz bayramın son günü yeni trend paçanga böreğimizi fırına  verdik.Bu börek herkesin yaptığı türden kızartmalı değil.Bide böle deneyin bence...



malzemler:
  • -   1 paket yufka
  • -   3 yumurta
  • -   2 bardak süt
  • -   1 e yakın bardak yağ (tereyağ sıvıyağ karışık)
  • -   200 gr beyaz beynir
  • -   300 gr pastırma
  • -  bir tutam maydonoz



yapılışı:
sütü ,yağı 2 yumurta ve diğerinin beyazını koyup çırpalım.tepsiye dizerken yufkaların aralarına kepçeyle malzemlerden koyalım.ortasına pastırma maydonoz ve beyaz peyniri koyup yufkaları kapatmaya devam edelim.böreğimizi keselim.kalan malzemenin tamanını döküp fırında 10 dak kadar pişirelim.tepsiyi çıkarıp yumurtanın sarısını üzerine sürüp susamları döküp tekrar fırına verelim 170 derecede 35 -40 dakika pişirelim.üzeri kızarmadıysa biraz daha bekleyin.afiyet olsun. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder