12 Mayıs 2014 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

Malzemeler ;
  • 1 kg barbunya
  • 2 Adet soğan
  • 1 Adet domates
  • 1 Adet havuç
  • 1 Adet patates
  • 4 diş sarımsak
  • 3 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • yarım demet maydanoz
  • 1 adet limon
  • tuz
Hazırlanışı ;
1 gece ıslatarak beklettiğimiz ve  sonrasında haşladığımız  Barbunyayı hazırlayalım. sonra geniş bir tencerede önce  soğanı, havuç ve domates ilave ederek orta ateşte kavurun.
Karıştırarak içine tuz , şeker ve sarımsakları ilave ettikten sonra zeytinyağı ve 2 su bardağı su ile barbunyaları ekleyelim ve  kaynamaya bırakın.
Barbunya içine koyulan su çok çektiyse biraz daha sıcak su ilave edebilirsiniz.
 havuç ve patateslere pişinceye dek pişirelim.
Afiyet Olsun.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder