- 1 kg barbunya
- 2 Adet soğan
- 1 Adet domates
- 1 Adet havuç
- 1 Adet patates
- 4 diş sarımsak
- 3 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- yarım demet maydanoz
- 1 adet limon
- tuz
1 gece ıslatarak beklettiğimiz ve sonrasında haşladığımız Barbunyayı hazırlayalım. sonra geniş bir tencerede önce soğanı, havuç ve domates ilave ederek orta ateşte kavurun.
Karıştırarak içine tuz , şeker ve sarımsakları ilave ettikten sonra zeytinyağı ve 2 su bardağı su ile barbunyaları ekleyelim ve kaynamaya bırakın.
Barbunya içine koyulan su çok çektiyse biraz daha sıcak su ilave edebilirsiniz.
havuç ve patateslere pişinceye dek pişirelim.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder