1 Mayıs 2014 Perşembe

DONUT

2 yemek kasığı tereyağ yada margarin oda sıcaklığında
1 yumurta
1 paket instant maya 
4 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı ılık süt
Aldığı kadar un
Kızartmak için yağ
Üzeri için çikolata
Ilık süte mayayı şekeri tuzu koyup karıstırıyoruz ardından tereyağını yumurtayı unu ekleyip güzelce yoğuruyoruz ve 1 saat kadar dinlerdinmeye mayalanmaya alıyoruz hamurumuzu.
Hamur dinlendikten sonra merdaneyle 6-7 mm kalınlığında acıyoruz actığımız hamuru normalde su bardagı ile kesiyoruz fakat ben küçük olsun diye çay bardağı ile kestim her kestiğim parcagıda şişe kapağı ile ortasından tekrar kestim. Hazırladığımız hamurları kızgın yagda pembeleşene kadar pişiriyoruz (yalnız dikkat edin hamurda şeker oldugu için hemen kızarıyo)
 Kızaran hamurlarımızı benmari usulu erittiğimiz çikolatalara batırıyoruz üzerinide pasta süsleri ile süsleyip servise hazır ediyoruzz afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder