22 Nisan 2014 Salı

ŞEHRİYELİ TERBİYELİ TAVUK ÇORBASI

  • Malzemeler:1 tavuk gögsü ya da 2 tavuk budu
  • 1/2 bardak tel sehriye ya da arpa sehriye
  • 5 bardak su
  • 1/2 limon
  • 1 yumúrta sarisi
  • 1 kasik un
  • 5 bardak su
  • TuzYapılışı:Tavuk etlerini cigden kücük kücük dograyip 1 kasik tereyaginda güzelce kavurunuz. Ardindan 5 bardak su koyup kaynamaya birakiniz. Corbanin suyu kaynayinca sehriyeleri ve tavuk bulyonu atip sehriyeler pisene dek kisik ateste kaynatiniz. Sehriyeler pisince bir kapta yarim limon, 1 kasik un ve 1 yumurtanin sarisini güzelce cirpip corbaya yediriniz.Tuzunu kontrol edip ocağın altını kapatıyoruz.servise hazır afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder