1 Ekim 2013 Salı

BAYRAM TATLISI

ailenin geleneksel tatlısıdır bu. lütfen herkese tavsiye ediyorum yapımı çok kolay herkes deneyebilir.sakın görüntüsüne aldanıp çok zor yapamam demeyin.



1 bardak yoğurt
1 bardak sıvıyağ
2 yumurta
1 kabartna tozu
yeteri kadar un
cıvık hamur yoğruyoruz.20 yumağa ayırıyoruz. küçük ceviz kadar yumaklar bunlar. önce küçük servis tabakları kadar açıp arasına bolca nişasta serpiyoruz. Diğer yumakları da aynı şekilde açıp üst üste koyuyoruz.merdaneyle tepsi kadar büyütüyoruz.sonra mantı keser gibi karelere bölüp. içine hafif çekilmiş ceviz (içine toz şeker karıştırırsanız daha lezzetli oluyor) koyup üçgen şekilde kapatıyoruz. AMAAAA püf noktası burda işte. üçgenin uzun kısımlarından bastırarak kapatmıyoruz.pastane poaçası gibi
arkasına hafif bastıyoruz. çünkü kabarması için önden  bastırmamak lazım.bu işlemler bitince üzerine 4/3 paket bizim yap 4 yemek kaşığı tereyag yarım çay bardağı da sıvıyağ karıştırıp eritip tatlıların üstüne dökelim.sonra 170 derecede kızartalım lütfen.şerbete tatlıda ılıkken dökelim.AFİYET olsuuunn...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder