21 Aralık 2011 Çarşamba

AYVA TATLISI

Malzemeler:
3 adet ayva
12 yemek kaşığı toz şeker
... 1 su bardağı su
Kaymak

Hazırlanışı:
Ayvaların kabuklarını soyup, ikiye bölelim. Ortasını oyup, çekirdeklerini çıkartın. Tencereye dizip, her ayvanın üzerine 2 şer yemek kaşığı toz şeker serpin.
Tencere içine 1 su bardağı su ekleyin. Ayvanın içinden çıkarmış olduğunuz çekirdekleride tencere içine ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Ocak üzerine alıp önce su kaynayana kadar hızlı ateşte, ardından kısık ateşte yaklaşık 300 dk. kadar pişirin. Ayvalar çekirdeklerden renk aldıklarında ve yumuşadıklarında altını kapatıp ayvaları servis kabına alın.Tercihen fırınlayabilirsiniz.üzeri hafif kızarıncada farklı bir lezzet oluyor. Önce oda sıcaklığına gelene kadar ılınmasını bekleyin. Ardından buzdolabında soğutup, üzerine kaymak koyarak soğuk servis yapın.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder